23 mai 2013

Tinctura de leurda

Este modul cel mai indicat de a beneficia de proprietatile plantei pe parcursul intregului an.
Depurativ, antihelmintic, antisclerotic, antihipertensiv, antidepresiv, antiturbeculos, antireumatic, antidiareic, cicatrizant, antiseptic.

Se ia cate 10-15 picaturi ( aprox. 1 lingurita ), de 4 ori / zi in 1/2 pahar apa, in cure de minimum 3 saptamani.
Reteta completa aici: http://www.liavagateste.ro/tinctura-de-leurda/

4 comentarii:

Carol spunea...

Interesant! Nu am stiut de proprietatile leurdei. Am sa fac si eu o portie. Multumesc de idee. O vara frumoasa si spor in toate.

Lia Maria Grozi spunea...

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor .
O vara frumoasa cu mult soare si voie buna si tie draga Carol.

Laura Balaura spunea...

Eu am început de ieri să iau tinctură de leurdă de la Dacia Plant pentru o infecţie urinară recurentă...
De prin septembrie tot mă chinuie, am luat antibiotice(ciprofloxacin şi nolicin) degeaba, că a revenit, iar de atunci tot ce am făcut a fost să beau multe lichide, iar când simţeam că mă ia din nou cu simptomele luam un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă şi se atenua. Cu toate acestea, urina mea avea un miros ciudat, urât, mai ales dimineaţa. Ieri am luat tinctura la prânz şi seara. Leurda îmi place în salată, însă tinctura asta mi-a pus stomacul la încercare, am creut că vomit :)) Am zis după 2 ture că renunţ, nu o mai iau, îmi bag picioarele.
Azi dimineaţă... surpriză :D Urina mea nu mai mirosea dubios. Pentru prima dată în muuuulte săptămâni. Aşa că am mai luat de 3 ori (câte o linguriţă în jumătate de cană cu apă, să pot înghiţi totul repede) şi deja mă simt mai bine.
Am să iau în continuare, să fac o cură de o lună, pauză 12 zile şi apoi încă o lună, poate scap de blestematele astea de infecţii.
Vă pup şi vă doresc la toţi multă sănătate! :)

Lia Maria Grozi spunea...

Laura Balaura, iti doresc insanatosire grabnica ! si nu ma indoiesc apsolut deloc :) ca urmand acest tratament cu tinctura de leurda...vei scapa definitiv de aceste infectii. Proprietatile acestui preparat sant extraordinare si asta o spun specialistii...
Sanatate si sa auzim numai de bine !