Retete cu preparate testate si pregatite de mine, in casa. Aici veti gasi retete , dulci, retete sarate si diverse metode de pregatire , congelare sau depozitare mancare in conditii casnice.
28 iul. 2011
Gem de corcoduse galbene, cu aroma de cuisoare
Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat !
reteta aici : http://www.liavagateste.ro/gem-de-corcoduse-galbene-cu-aroma-de-cuisoare/
Tare frumoasa culoare! Stii de ce mi-a amintit? De bautura aia facuta din corcoduse fierte cu zahar putin si apa, de iesea un nectar gros si usor dulce acrisor pe care il facea mamaie in copilaria mea!!! Si de corcoduse e plin peste tot, mai ca iti cad in cap pe alei! Felicitari!
Nicole, bine ai venit in "bucataria mea" cum imi place mie sa spun... Ai perfecta dreptate cu ceia ce spui despre aceste fructe care cresc nestingherite si mai mult fara sa necesite ingrijir (taiat,stropit) pe margini de alei. Natura este atat de darnica cu noi si e pacat sa nu profitam de aceste bunatati pline de sanatate ! Multumesc pentru vizita si apreciere! Pupici.
Offf,vad ca avem gusturi comune,tu ai corcodus galben ,eu am corcodus rosu,sunt fan corcoduse,de la acritura ,la nectar,la gem,la compot,la tuica, o grozavie mai ales ca sunt gratis peste tot,trebuie doar culese. Anul asta nu am mai facut gem ,mai aveam destul de anul trecut,dar am facut nectar cu menta,stii cum este,demential. Succes in tot ceea ce faci!
Hi, hi, am observat si eu ca avem gusturi comune...si stii ceva? nici eu nu am mai facut gemuri in acest an, tot din acelasi motiv...am inca multe ramase de anul trecut. Defapt la mine cam asa se intampla: un an "da" un an "ba":) Dar vin la tine in vizita :) sa vad nectarul...vreu sa-l incerc si eu:) Multumesc !
Corcodusele super coapte ,se pun la fiert cu putina apa+menta sau alta aroma,eu le fierb cam 5 min.dupa ce da in clocot si le las sa se infuzeze cam 30 min,apoi le strecuram si frecam in sita bine pana se alege toata pulpa si raman doar samburii si pielita. Avem doua optiuni ori fierbinte se pune in sticle si la paturi cu ele,sau rece in peturi de 1/2-1l la congelator. Este un nectar dulce acrisor,cine vrea il poate indulci cand il pune in pahar,dar daca corcodusele au fost bine coapte nu este nevoie de nimic dulce in plus. Anul asta am facut si in combinatie cu alte siropuri lasate de fructe puse pentru a face gem,am avut sirop de visine,capsuni,piersici,aronia,plus menta din belsug,ghimbir,a iesit ceva demential de buuuun. Succes in tot ceea ce faci!
Am uitat sa-ti zic sa incerci si cu corcoduse rosii,o incantare ,ce culoare. Gemul de corcoduse este grozav ca toping la inghetate,tort,div.prajituri,off,deja salivez. Sa auzim numai de bine!
13 comentarii:
Interesant, arata grozav si sigur este bun! Nu am facut si nici nu am gustat vreodata, ma incanta ideea. O seara placuta!
Lia,ce bine arata!Nu am facut pana acum...
Nely, nu mai sta pe ganduri hi,hi,merita sa incerci e prea bun sa-l ratezi. Mult spor sa ai !
O seara placuta !
Multumesc Teo, arata cum arata dar e bun rau de tot...
O seara placuta !
Tare frumoasa culoare! Stii de ce mi-a amintit? De bautura aia facuta din corcoduse fierte cu zahar putin si apa, de iesea un nectar gros si usor dulce acrisor pe care il facea mamaie in copilaria mea!!!
Si de corcoduse e plin peste tot, mai ca iti cad in cap pe alei!
Felicitari!
Nicole, bine ai venit in "bucataria mea" cum imi place mie sa spun...
Ai perfecta dreptate cu ceia ce spui despre aceste fructe care cresc nestingherite si mai mult fara sa necesite ingrijir (taiat,stropit) pe margini de alei. Natura este atat de darnica cu noi si e pacat sa nu profitam de aceste bunatati pline de sanatate !
Multumesc pentru vizita si apreciere!
Pupici.
Cat de bine arata si ce frumoasa prezentare.
Nu am mancat niciodata asa ca dau o fuga pana la tine sa-mi dai un borcanel.
Pup si o saptamana frumoasa!
Medi draga mea, te astept cu mare drag si te servesc cu cea mai mare placere...doar sa ajungi.
Pupici!
Offf,vad ca avem gusturi comune,tu ai corcodus galben ,eu am corcodus rosu,sunt fan corcoduse,de la acritura ,la nectar,la gem,la compot,la tuica,
o grozavie mai ales ca sunt gratis peste tot,trebuie doar culese.
Anul asta nu am mai facut gem ,mai aveam destul de anul trecut,dar am facut nectar cu menta,stii cum este,demential.
Succes in tot ceea ce faci!
Hi, hi, am observat si eu ca avem gusturi comune...si stii ceva? nici eu nu am mai facut gemuri in acest an, tot din acelasi motiv...am inca multe ramase de anul trecut. Defapt la mine cam asa se intampla: un an "da" un an "ba":)
Dar vin la tine in vizita :) sa vad nectarul...vreu sa-l incerc si eu:)
Multumesc !
Corcodusele super coapte ,se pun la fiert cu putina apa+menta sau alta aroma,eu le fierb cam 5 min.dupa ce da in clocot si le las sa se infuzeze cam 30 min,apoi le strecuram si frecam in sita bine pana se alege toata pulpa si raman doar samburii si pielita.
Avem doua optiuni ori fierbinte se pune in sticle si la paturi cu ele,sau rece in peturi de 1/2-1l la congelator.
Este un nectar dulce acrisor,cine vrea il poate indulci cand il pune in pahar,dar daca corcodusele au fost bine coapte nu este nevoie de nimic dulce in plus.
Anul asta am facut si in combinatie cu alte siropuri lasate de fructe puse pentru a face gem,am avut sirop de visine,capsuni,piersici,aronia,plus menta din belsug,ghimbir,a iesit ceva demential de buuuun.
Succes in tot ceea ce faci!
Am uitat sa-ti zic sa incerci si cu corcoduse rosii,o incantare ,ce culoare.
Gemul de corcoduse este grozav ca toping la inghetate,tort,div.prajituri,off,deja salivez.
Sa auzim numai de bine!
Multumesc Mihaela ! cu siguranta voi incerca nectarul...
Duminica placuta !
Trimiteți un comentariu